pondělí 23. listopadu 2009

Akita-inu na TV Nova

Očekávali jsme mnoho od tohoto pořadu. Prezentace přes média je jedinečnou možností jak širokou veřejnost seznámit a předvést v celé své kráse toto výjimečné a málo známé plemeno. Smutné konstatování je, že této možnosti nebylo adekvátním způsobem využito !

Jednoznačná předzvěst fiaska byl hlavní aktér pořadu. Psi ne zrovna typičtí, špinaví, výtoky z očí, opravdu tristní pohled. Odpovědi na triviální otázky rozporuplné a odporující si. Moderátorka pořadu byla viditelně hlavně v závěru odpovědmi zaskočena, proto požádala o znovu vysvětlení. Ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat, pořad byl vnímán jako antireklama, vyzněl velmi negativně. Televize Nova zalovila ve velmi špatných vodách.

V celé této události lze spatřit jen dvě pozitivní zkušenosti. V podání hlavní aktérky mohlo vše dopadnout ještě hůř a veřejné prohlášení, že není typická chovatelka je první pravdivá skutečnost, kterou jsme zaznamenali. Svůj netypický a nutno podotknout diletantský přístup k chovu přiznaný před celým národem lze možná chápat, že se ozvalo svědomí či otevřela oči? Posledních několik slov berte jako žert, je to nemožné!

8 komentářů:

  1. Ten pořad se dá komentovat slovy, které byly už použity paní exporadkyní v jiné souvislosti :"Nic převratného, čekala jsem nějaký přínosný moment ale je to vulgarizující takže vše jako dříve. Taky nesrozumitelné takže to nezanechá v člověku žádnou stopu." Akitář teoretik, ale skutek utek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě, že nemám televizi... ale stejně mám nevím proč pocit, že je to tak možná lepší..
    Ari z Inugoya

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, mi televizi máme a ubezpečuji tě, že jsi o nic nepřišla. Možná, že s akitou ina je velká psina, ale tohle bylo spíš k pláči. Jedině co nás pobavilo je canisterapeutický pes paní exporadkyně (kromě Dáši, která má snad z jejího vrhu fenu jsme nkdy o žádném neslyšeli) a ještě ti odtažití samci. Kteří?
    Alena

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak to se mi ulevilo. Až si budu chtít přivodit akutní bulimii, možná, že se na to mrknu do archivu. Do té doby budu jen nevěřícně kroutit hlavou, co je jeden schopen vypustit za nepravdy jak na běžícím pásu před celým národem a ani se nezačervená...
    Ari z Inugoya

    OdpovědětVymazat
  5. Vážení přátelé - tvůrci tohoto blogu,
    Vítám Vaši snahu o publikování informací a jistou nápravu atmosféry kolem akit, myslím však, že pokud chcete být konstruktivní a něčeho skutečně dosáhnout, měli byste se zdržet podobných "osobních" článků. Nechte veřejnost, aby si sama udělala názor na jednotlivé osoby v komunitě. Tímto přístupem sklouznete do úplně stejné úrovně jako jsou ti, proti kterým bojujete. Držím Vám palce ve Vašem počínání!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, před televizním pořadem jsme obvolali naše známé, aby pořad sledovali, netušili jsme kdo v něm bude. Po odvysíláni přišla ledová sprcha v podobě rozhořčených telefonátu. Pro většinu to byla ztráta času, nikdo se nic nedozvěděl. Kritika padla na nepěkné, nečisté psi. Chovatelka nebyla schopna kloudně odpovědět téměř na jedinou otázku. Opravdu vzorná reprezentace plemene! Doneslo se nám, že tento pořad, vyvolal u dvou majitelů Akit, kladný ohlas. Nezbývá než je upozornit, že i podlézavost má své meze!

    OdpovědětVymazat
  7. Podle ohlasů v NK Harukaze by jeden řekl, že kladných ohlasů bylo více.. ovšem jen od těch pořád stále stejných lidí..
    Ari z Inugoya

    OdpovědětVymazat
  8. Pro anonyma : částečně s Vámi souhlasíme, ale dění a atmosféra v naší komunitě vyžaduje specifický přístup, situaci je potřeba změnit! Je to letitý problém, který se v poslední době souhrou události znásobil. Veřejnost měla možnost už celé roky si udělat úsudek a kde to dospělo! Vlivem lží, intrik došlo k totálnímu narušení vztahů mezi lidmi uvnitř komunity! A stačil k tomu jeden jediný člověk! Byla jste na sekční schůzi, výstavě či nějaké akci v poslední době? My nesklouzneme na úroveň jisté velmi úzké skupiny lidí. Tento blog bude do budoucna plnit účel informačního a vzdělávacího centra. Těmito nepříjemnými úvodními tématy se budeme zabývat jen nezbytně dlouhou dobu! Jde nám o Akitu a její budoucnost. Děkujeme za podporu. Vážíme si každého konstruktivního názoru! Jsme připraveni diskutovat a naše postoje vysvětlit, pokud už tak nebylo učiněno.

    OdpovědětVymazat